Facebook Twitter Youtube

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Θεραπευτικό - Λεμφικό - Χαλαρωτικό μασάζ

 

Λεμφική Κυκλοφορία

Είναι γνωστό ότι και η τελευταία γωνία του σώματος τροφοδοτείται από τα τριχοειδή αγγεία, μέσα από τα οποία φτάνει και φεύγει σαν λεμφικό. Στο επίπεδο αυτό των τριχοειδών αγγείων αρχίζει το λεμφικό σύστημα. Μέσω των λεμφοφόρων τριχοειδών, που στην πορεία τους προς το κέντρο (μείζονα και ελάσσονα θωρακικό πόρο) αποκτούν όλο και μεγαλύτερη διάμετρο, η λέμφος παρασύρει και παίρνει μαζί της μεγάλο μέρος αποβλήτων και αχρήστων ουσιών που αποβάλλουν τα κύτταρα. Η απομάκρυνση από το περιβάλλον του κυττάρου μεγαλομοριακών ενώσεων και διαφόρων προϊόντων μεταβολισμού, όπως διάφορα λευκώματα, λίπος. Ελέγχει την καθαρότητα του μεσοκυττάριου υγρού και επαγρυπνεί για την επιτυχή άμυνα του οργανισμού.

Η κίνηση της λεμφικής κυκλοφορίας είναι όμως πάρα πολύ αργή της τάξεως των 300cc/H (η αρτηριακή είναι της τάξεως των 350000cc/H). Ο κυριότερος μηχανισμός κίνησης της λέμφου είναι οι συσπάσεις των σκελετικών μυών, ο οποίος υποβοηθάται από τις συσπάσεις των τοιχωμάτων των λεμφοαγγείων, που είναι περίπου 10 ανά λεπτό και προωθούν τη λέμφο από την περιφέρεια στο κέντρο

Επιταχύνοντας την Λεμφική Κυκλοφορία

Το ζητούμενο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να επιταχύνουμε την ταχύτητα της λεμφικής κυκλοφορίας. Όπως προαναφέραμε, οι συσπάσεις των σκελετικών μυών παίζουν σημαντικό ρόλο στη λεμφατική ροή. Ετσι, για να επιταχύνουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της λεμφικής κυκλοφορίας, η Libero Electronics εισήγαγε το 1986 την πρώτη ηλεκτρονική συσκευή λεμφικού drainage με μυοδιέγερση τεσσάρων φάσεων. Η διέγερση των μυών ξεκινάει από τις γάμπες, στη συνέχεια διεγείρει και τους μηρούς, κατόπιν και τους γλουτούς και κατόπιν και τους θωρακικούς μυς. Με αυτόν τον τρόπο παροχετεύεται αποτελεσματικά το λεμφικό υγρό στους συλλεκτικούς πόρους με επιταχυμένο ρυθμό.

—————————————————————————

Θεραπευτικό Μασάζ


Ο συνδυασμός του μασάζ με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για την κάθε περίπτωση, βοηθούν σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως:

Μυϊκή ένταση, κόπωση, θλάσεις, συμφύσεις.
Κράμπες, ρευματισμοί.
Οσφυαλγία, αυχενικό, σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία, αρθρίτιδα, τενοντίτιδα.
Ισχιαλγία, πονοκέφαλος και ημικρανίες από ένταση, χρόνιες νευραλγίες, σκλήρυνση κατά πλάκας, πολιομυελίτιδα.
Αυξάνει τις λειτουργίες του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος: άγχος, στρες, αϋπνίες, κατάθλιψη, έλλειψη συγκέντρωσης, πεσμένη λίμπιντο. Χρόνιες παθήσεις, αδυναμία και ανεπάρκεια του αναπνευστικού συστήματος.
Αυξημένη πίεση, αναιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, κιρσοί.
Οιδήματα.
Αδύναμη πέψη, δυσπεψία, καούρες, κολίτιδα, χρόνια δυσκοιλιότητα.
Δυσμηνόρροια, μαστίτιδα, εγκυμοσύνη: πόνοι στη μέση, στον αυχένα, κόπωση, οιδήματα.
Αδυνάτισμα και αισθητική: πλαδαρότητα, κατακράτηση υγρών, κυτταρίτιδα, μουντή ή γηρασμένη επιδερμίδα.
Αντιγήρανση γενικά: βελτιώνει την αποτοξίνωση και τη θρέψη των ιστών τόσο εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά όργανα.
Άλλος τρόπος επιτάχυνσης της λεμφικής κυκλοφορίας, είναι το Λεμφικό Χειροπρακτικό Μασάζ.


Τα λεμφικά και τριχοειδή αγγεία είναι τόσο λεπτά και ευαίσθητα ως προς τα αιμοφόρα αγγεία και για αυτό το Λεμφικό Χειροπρακτικό Μασάζ πρέπει να γίνεται με πάρα πολύ απαλές και γλυκές μαλάξεις και κινήσεις οι οποίες , μαλάξεις και κινήσεις, βοηθούν στην προώθηση και το πέρασμα της λέμφου πρώτα προς την επιφάνεια και τα τοπικά λεμφικά γάγγλια και κατόπιν προς τους πιο σπουδαίους και κεντρικούς λεμφικούς σταθμούς, έως οτου φθάσει στον βασικό σταθμό που βρίσκεται στην βάση του λαιμού ανάμεσα στον λαιμό και τον θώρακα όπου συρρέουν όλα τα μεγάλα λεμφικά αγγεία του οργανισμού πριν ρεύσουν και πάλι στο φλεβικό σύστημα.


Οι δράσεις του Λεμφικού Μασάζ είναι πάρα πολλές , όπως: ενεργοποίηση του νευρικού παρασυμπαθητικού συστήματος και επομένως προκαλώντας χαλάρωση, έχει αναλγητική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνει τον οργανισμό, τονώνει το μυικό σύστημα , βοηθάει στην κανονική λειτουργία και κινητικότητα του εντέρου καθώς επίσης έχει μεγάλη εφαρμογή και στην αισθητική τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.